25.6.2013

Kesähellettä ja kukkasia

Alkukeväästä ja kesästä on aina pieni ahdistus mökin pihakasviston suhteen, koska en ole koskaan ollut mikään viherpeukalo. Johtunee osittain ehkä malttamattomuudesta, kun luonne on sellainen, että kun lumet on sulaneet, kaikkien kukkien pitäisi heti pompsahtaa maasta ja alkaa kukoistamaan :) No eihän se niin mene....tajusin eilen, että nyt juuri mökin puutarha on parhaimmillaan....ei kukkaloistossaan, mutta vehreydessään.

Rakastan pioninkukkia ja olenkin istutellut pioneita pihapiiriin. Nyt ilokseni ensimmäisen kerran valkoiset pioninkukat aukesivat. Saisi niitä vielä enemmänkin tulla, joka tarkoittanee sitä, että keväällä täytyy ehkä heitille antaa hieman lannoitetta. Olen laiska myös tuollaisessa kastelupuuhassa.
 
Teinhän sen hienon pihasuunnitelman tässä taannoin, mutta se on nyt vähän muuttunut. Teen asioita nyt fiiliksen mukaan ja kohta kerrallaan. Yritän olla haukkaamatta liian suurta palaa, vaikka kärsimättömyys vaivaakin ajoittain. Pikkuneitti sai kummeiltaan kastepäivänään pionintaimen ja se on nyt istutettu mökille, hankimme sille ehkä muutaman kaverin viereen, niin niitä saa sitten keittiön ikkunasta ihastella, kun alkavat kukkimaan kunnolla.Etupiha sai uusia kasveja eli istutin sinne Jaloangervoja, joihin tulee punaisia kukintoja. Nythän ne ei toki vielä näytä juuri miltään, mutta odotellaan....ehkä ne siitä alkaa sitten kasvamaan kunnolla ensi vuonna.
  
Mökin sivustalle laitettiin muutama pensas, jotka saatiin kun olisivat menneet muuten kompostiin. Alun perin niitä oli viisi, mutta kaksi niistä elpyi ja alkoi tehdä lehtiä, tämä pensas on nimeltään purppuraheisiangervo. 
 
 

Olen jo joitakin vuosia sitten laittanut puuvajan seinustalle ruusun, jonka olen siirtänyt aikoinaan tädiltäni ensin puutarhapalstalle ja sitten sieltä tänne mökille. Se on ollut aika kitukasvuinen, mutta on siinä kuitenkin joka vuosi "tököttänyt" ja ollut hengissä kuitenkin. Tänä vuonna näen siinä ensimmäistä kertaa kukan ja nuppuja. Voihan olla, että siinä on ollut aiemminkin, mutta en ole vaan nähnyt :)
 
 
 
Muutama kuva vielä kävelyreissulta :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti