19.5.2014

Kesäsiivousta ja hellettä

Toukokuun puolta väliä ja vähän ylikin jo elellään :) viikonloppuna saimme nauttia kerrassaan hienosta aurinkoisestä säästä.

Tämä viikonvaihde meni ihan siivotessa mökkiä ja saunan pukuhuonetta talven jäljiltä. Hiiret on elelleet siellä mukavasti talven ja hitto, että harmittaa niiden aikaan saama sotku! Mutta jälleen kerran siis paikat jynssätty, ensi talveksi loukut lisääntyy kyllä. En nyt kuitenkaan kuvannut siivoustalkoitani, mutta kesäkukkia kylläkin :D 
 
Varjelen pihassa olevia keltavuokkoja kuin mitäkin aarteita :) ne kukki nyt valtoimenaan. Muutama amppeli tuli hankittua, halpa, jotta ei harmita niin paljon, jos kupsahtavat kuivuuteen. Laitoin niille kyllä ne pullot, jonka bongasin kerran kasteluvinkiksi. Eli leikkasin muovipullon puolesta välistä ja työnsin korkkipään (ei korkkia kuitenkaan)  multaan ja sitten vaan pullonpuolikkaaseen vettä. Multa imee siitä tarpeen vaatiessa kuivuttuaan. Hauska nähdä toimiiko systeemi, tosin kyllä viikolla täytyy tilanne käydä tarkistamassa.
 
Osaan tulppaaneista tuli siis pelkät lehdet, mutta muutama kukkiikin, taitaa tulla punaiset......valkoisia ei sitten näy ollenkaan :( täytynee tänä syksynä keskittyä nyt tuohon hommaan ja tehdä ainakin yhdet uudet istutukset sipuleista, ehkä narsissit toimisi.
 
Ja kesäpyörä pääsi vihdoin mökille....päästään pikkuneidin kanssa pyöräilemään mökkimaisemissa. Mukava kesä tulossa, toivottavasti.
 
 
 Lisäksi kokeilumielessä tein tällaisen ruusuistutuksen. Näin tällaisen joskus Parolan Aseman blogissa ja muistin, että meillä oli mökillä samantapainen puinen vanhan työkalupakki (tai oletan sen olevan työkalupakki). Tämä ei kuitenkaan ole yhtä hieno, mutta ajatus tärkein :) en halunnut pilata pakkia ja laitoin sinne altakastelulaatikon, jo ihan siksikin, että ei olla kastelemassa siellä kukkia joka päivä. Pientä entrausta vaatii vielä, katsotaan mitä keksisi, kun ei löytynyt ihan samankokoista laatikkoa.

Kaikella kai aikansa, koska tämänkin toteutus vei useamman vuoden. En nimittäin ihan justiinsa tätä ideaa siellä nähnyt :D hiljaa hyvä tulee!

Vielä grillikatoksen siivous ja sitten alkaa nurkkien kuntoon laitto eli listojen laittoa ja maalausta ja grillillä täytyy vähän vielä tehdä muutama juttu, niistä lisää myöhemmin.

Nautitaan nyt lämmöstä!
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti