Kokeiluna tein tällaisia normaaleita porkkanamuffineja gluteenittomina ja hyviä tuli, näistähän saa sitten lisäksi täysin laktoosittoman ja maidottomankin, kun päällistä muokkailee sen mukaiseksi. Ohje on löytynyt k-ruoka sivuilta, täältä.
Ohje on 12kpl, mutta siitä saa kyllä 16kpl, näistä tuli reiluja. Muffinit on tehty Amerikan muffinivuokiin, on tukevia ja reilunkokoisia. Ohjeeseen muutettu gluteenittomat jauhot alkuperäisen ohjeen vehnäjauhojen tilalle.
Ohje (n.16kpl)
4-6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
3 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
3 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100g leivontamargariinia
3 kananmunaa
100g leivontamargariinia
3 kananmunaa
Kuorrutus:
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunan mehua
Koristeeksi:nomparelleja
tai
mantelirouhetta
tai
raastettua sitruunankuorta
Valmistus:
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Sulata ja jäähdytä rasva.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Sulata ja jäähdytä rasva.
2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste.
Lisää kuivat aineet sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin.
(Omani nousi sen verran korkeiksi, että täyttäisin vuoat vain puoleen väliin)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisää kuivat aineet sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin.
(Omani nousi sen verran korkeiksi, että täyttäisin vuoat vain puoleen väliin)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä
jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
NAM, NAM nautiskelemaan :)
jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
NAM, NAM nautiskelemaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti