15.7.2014

Mustikkakakku gluteeniton

Taannoin jäi tuota gluteenitonta jauhoseosta kaappiin ja ajattelin taas kokeilla sillä vähän leipoa. Uusimmassa Talo&Koti-lehdessä oli mustikkakakun ohje ja sitä sitten päätin testata mökkiviikonloppuna. Tässä ohje suoraan lehdestä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja koska otsikkoni oli gluteeniton, olen vaihtanut vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Tuoreeltaan oli kyllä maukasta. Gluteeniton versio ei ole niin kuohkea kuin ehkä vehnäjauhoilla tehty. Lisäksi HUOM! pidin kakkua 10min. pidempään uunissa, olisi saattanut saada olla jopa vielä 5min. lisääkin eli 15min. pidempään. Kannattaa siis tarkistaa onko keskeltä kypsä.
 
 
 
 
Haluaisin kokeilla saman kakkuohjeen vielä omenoilla.
 
Itselläni ei ollut tuoreita mustikoita, vaan käytin pakasteesta, joten päälle laitoin sitten tuoreita mansikoita, toimi niilläkin oikein hyvin :D
 
Mökillä on hauska tehdä tällaisia leivontakokeiluja, ainoa ei niin hauska juttu on se, että kesä on muutenkin sellaista herkutteluaikaa...kun vaan vaatteet mahtuu päälle, niin ei hätää!!
 
 
 

 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti