8.3.2014

Levain-leipä

Nuo uudet ohjelmat televisiossa on inspiroivia, ainakin miehelleni :) Nimittäin Suomen paras leipomo -ohjelmassa yksi leipomo esitteli levain-leivän ja mieheni kiinnostui, että minkäslainen leipä se oikein onkaan. On se aika luksusta, että olen saanut tuollaisen puoliskon, joka kokkaa ja leipoo sekä vielä innostuu kokeilemaan kaikkea uutta. Se on tosin tullut perintönä, sillä anoppini on samanlainen :D


 
 
Leipää tehtiin toista viikkoa, koska siihen tehtiin hiiva itse. Itselläni ei kyllä olisi ollut kärsivällisyyttä moiseen ollenkaan. Sitten vielä kävi niin, että ensinnäkin olin heittänyt epähuomiossa meidän yleiskoneen taikinakoukut roskiin (meillä oli vanhassa vatkaimessa samanlaiset ja luulin niitä ylimääräisiksi) eikä tähän hätään löydetty irrallisia mistään. Vaivasi taikinan sitten meidän nykyisellä vatkaimella, joka ei mikään kallis malli ja siitä meni sitten taikinakoukku poikki. Mietinkin, että johan nyt on taikina, kun vehkeet menee rikki :D vaivaaminen tapahtui sitten lopulta käsin.

Leipä oli kyllä hyvää, makua ei osaa selittää, mutta hyvää oli ja kivan rapsakka kuori. Mieheni löysi ohjeen täältä jauhotontaikina.blogspot.fi ,jos siis joku sattuu innostua perehtymään tämän leivän saloihin! 
 
Mieheni toivoi leivästä vieläkin kuohkeampaa ja siis nyt on edessä uuden yleiskoneen hankinta ja uudelleen leivontaa, kun oli sitä mieltä, että kone vaivaa sitten pidempään, joten siitä voisi tuolla vielä kuohkeampaakin. Meidän nykyinen yleiskoneemme on 'vanha kuin taivas' ja uskoaksemme palvellut jo riittävästi tätä perhettä.

NAM NAM !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti