25.6.2014

Tähtimaja

Majaleikkien myötä aloin etsiä pikkuneidillemme valmista majaa ja en oikein löytänyt mieleistä, saati sopivan hintaista.

Netistä etsiskelin majamalleja ja tämän mallinen maja tuli siellä vastaan.
Majaan löysin tähtipussilakanan, jonka sivun ja päät purin, oli helpot, kun tuollaisiin valmiisiin ei hirveästi huolitteluun käytetä aikaa ja oli vaan yhdellä ompeleella siis kiinni. Huolittelin reunat ompelemalla ja purettuun yläreunaan ompelin kujan.

Varastoistani löytyi tukipinnaa, jota siis käytetään mm. laskosverhoihin ja siitä sain ympyränmuotoisen teippaamalla. Majan kattoon leikkasin ihan suorilla vaan kolmioita, jotka ompelin yhteen. 'Lippu'-reunuksen leikkasin harkkosaksilla niin, että niiden päälle jäi parin sentin kaistale. Ompelin sen siitä kiinni kattokolmioihin. Sitten mittasin ja laitoin tukipinnan oikeankokoiseksi, jotta sain katon siihen kiinni, ompelin sen käsin.

Maja siis roikkuu katosta koukulla, nyörin sain juuri kattokolmoihin jääneestä reiästä pujoteltua, alla solmut päissä ja ompelin sitä vielä vähän kiinni käsin.

Nyt sitten pitäisi saada leikkihuone valmiiksi, jotta maja pääsee omalle paikalleen. Nyt se roikkuu vielä ompeluhuoneeni katossa, pikkuneidin ilona siellä :)
Ehkä se nyt kestää hetken leikkejä, täytyy sitten kursia sitä kasaan jos jostain repsahtaa :D Ensimmäiset tällaiset tekeleet on aina vähän sellaisia harjoitusversioita.


2 kommenttia: