12.7.2014

Kukkia ja kukkia.....

.....kukapa niistä nyt ei tykkäis ja varsinkin pionit, maailman kauneimmat kukat!

Mökillä vihdoin ja viimein on pionit auenneet, kesti pitkään nuppuvaihe eikä kaikki ole vieläkään auenneet.
 
 
 
 
Meillä on mökillä etupihalla tällainen valkoisten pionien penkki ja tänä vuonna ensimmäisen kerran siellä joukosta syntyi yksi punainen, mikä outoa, koska tähän asti on ollut vain valkoisia. Joku on tainnut tehdä kepposen taimien istutusvaiheessa :D Eipä sen väliä, antaa hänen siellä kukoistaa rauhassa!
 
 
 
Eikö ole kaunis!
 
 
 
 


 
 
Tämä vaaleanpunainen versio vielä kiinni. Tämä on meidän pikkuneidin, hän sai sen kummeiltaan ja on istutettu vuosi sitten, nyt ensimmäiset kukat. Meidän on pakko mennä mökille viikolla käymään, jotta ehdimme nähdä ne kauniisti auenneina. Näitä taidetaan istuttaa vähän vielä lisääkin samaan paikkaan ensi keväänä.
 
 
 
 
 
Sitten tämä meidän 'seinäruusu'. Se on siirretty aikoinaan palstalta tänne mökille ja sinne palstalle se siirrettiin aikoinaan tätini mökiltä. On siis kokenut melko kovia ja kuten näkyy, ei ihan kaikkein parhaimmassa kunnossa ole. Mutta positiivista on se, että siis on pysynyt kaikki nämä vuodet hengissä ja nyt selvästi piristyi, kun raivasin kaikki rikkaruohot ja nokkoset ympäriltä pois. Sen jälkeen tullut monta uutta kukkaa. En tiedä, onko paikka hälle vähän liian kuuma, mutta seuraamme tilannetta ja koitamme hoivata häntäkin jatkossa niin, ettei ole rikkaruohoviidakossa enää toiste :D
 
 
 
 
Ja nyt odottelemme sitten näitä puuliljan kukkien aukeamista, nuppuja on, joten toiveissa siis, että kukkiikin. Istutettiin ne keväällä ja niihin pitäisi tulla isot valkoiset kukat....jännittää vähän!
 
Niin, kyllähän te ihmiset olette kukkia nähneet, mutta jotenkin tuntuu, että joka vuosi on niin ihana seurata sitä, että mihin tulee nuppuja ja mitkä kukat aukeaa milloinkin ja se hyvä mieli, kun ne kukkii. Minulle se on vielä suurempi ilo, sillä en ole mikään viherpeukalo ollenkaan ja olen siis iloinen jokaisesta kukasta, joka mökillä kasvaa nyt ja tulevaisuudessa :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti