16.2.2016

Joulua, huppareita ja palloja

Aika se vaan rientää niin ettei huomaakaan.....
Jälkijunassa muutama juttu, vaikka tosin ei näitä ole vuodenaikaan niin sidottu :)

Joulukorttiaskartelua ja lahjoja




Joululahjoiksi virkkasin koreja, ihan perus trikookuteesta. Siitä tuli tukevaa ja napakkaa, joten korit pysyivät jämäkästi pystyssä. Lahjapaketteihin tein fimo-massasta koristeita leimasimen avulla, ihan kokeilumielessä. Tuli kivoja, joten tulen toteuttamaan niitä toistekin. Joulukortteihin meidän pikkuneiti painoi kämmenensä ja siitä tehtiin tonttu, peukalon päällä painettiin nenäkin vielä.

Kämmenmallillahan saa vaikka mitä hahmoja eri kortteihin, pääsiäinen tulossa ja siitä voisi tehdä vaikka pääsiäiskukon :) sellaisen olen toteuttanutkin joskus. Josko toteuttaisi vaikka nyt uudelleen....

Kummitytölle tein synttäreiksi tunikahupparin, myös pikkuneiti sai omansa, vähän erilaisella hupun sisuksella. Kaava on EHTA, sen bongasin ja tilasin netistä.




Ja sitten vielä virkkausta tietenkin lisää :D
Kun jonkun kivan keksin niin niitä pitää tehdä monta ja ehkä niitä syntyy lahjoiksi, myytäväksi tms. ensi jouluksi. Eli virkattuja palloja, valmiista pallosta ei nyt ole vielä kuvaa, laitan myöhemmin.





Kaksi kappaletta siis ompelin neulalla ja langalla käsin yhteen, kastoin vesiliimassa tärkkäystä varten, pistin ilmapallon sisälle ja puhalsin piukaksi, annoin kuivua. Kuivuttua puhkaisin pallon ja otin sen pois, hyvä tuli. Teen eri värejä, joten laitan niistä sitten kuvaa myöhemmin tänne.

Vähän oli sekalainen postaus. Talvi on ollut pimeä, pitkä ja masentavan musta, joten fiilispohjalla teen vähän mitä milloinkin ja kaikkea yhtäaikaa. Välillä olen villasukkiakin kutonut, ehkä niistäkin postaus myöhemmin. 

Käsitöiden voimalla vältän työkiireiden keskellä stressiä ja suuntaan kohti kevään valoa, sen voimalla jaksaa!

Aurinkoisia päiviä ja kuulemisiin!





1 kommentti: