24.3.2016

Talvilomalla

Kesäloman jälkeen tuntui, että lomaa ei tule ikuisuuteen, joten voitte siis kuvitella, että kyllä talvilomaa jo odotin :)

Kuten yleensä vietimme sitä lapissa ja mökillämme Levillä. Vaikka siellä on viettänyt lomia jo vaikka kuinka monta kertaa, niin se luonto vaan on rauhoittaa aina. Vaikka siellä on paljon ihmisiä, niin silti....se luonto on se missä sielu lepää ja mieli rauhoittuu, irti arjesta ja työkiireistä.

Tällä kertaa meillä oli maaliskuun viikoksi kiva sääkin. Ihana, ihana aurinko. Alkuviikosta oltiin plussankin puolella ja loppuviikosta jo pienellä miinuksella. Tuuli oli kova ja kylmä, mutta ei annettu sen haitata. Sillä useinmiten tähän vuoden aikaan pakkasta on ollut reilusti enemmän. Tänä vuonna ensisijainen tavoite oli se, että pikkuneiti pääsi kokeilemaan laskettelusuksilla oloa. Isäntä kävi tietenkin laskettelemassa ja minä kävin ulkoiluttamassa vähän peltosiani sieltä varastokopista. Kävelylenkkejä tein myös. Suurimmaksi osaksi loma meni lapsen ehdoilla ja rentoutuen, että jaksaa taas kotona arjen kiireissä.Vierailimme myös Lainion lumikylässä, joka oli kyllä hienoudellaan vaikuttava paikka. Taitavasti lumesta veistettyjä taideteoksia siellä olevissa huoneissa jossa oli mahdollisuus myös yöpyä. Suosittelen käymään siellä, jos sillä suunnalla liikkuu. Leviltä sinne oli noin puolen tunnin ajomatka Ylläksen suuntaan. On opasteet tien varressa, helppo löytää.
Pikkuneidillehän se oli tietenkin Frozen-aiheeseen paremmin kuin sopiva. 

Siellä oli myös liukumäki jäästä :)


Levillä olisi aivan mielettömän hieno elokuvakylä, joka harmiksi on käyttämättömänä ollut vuosia. Tulisipa siihen joku lomalaisille suunnattu toimintakohde, koska veikkaan, että lapsiperheet olisi varmoja vieraita. Samaan tyyliin, kun on joulupukin kyliä ja sen sellaista. Tämä on kyllä kerrassaan mielenkiintoinen ja siitä löytyy juttua muutaman vuoden takaa Kittilä lehdestä.
Hyvä ruokahan kuuluu lomaan ja porohan on parasta :D

Annos ei nyt hivele esteettistä silmää, mutta maku oli loistava!

Levillä lastenmaassa ja alla olevassa Leevilandiassa on kivasti järjestetty ohjelmaa lapsille. Lastenmaassa pikkuneiti osallistui urheilukilpailuun (kolme lajia) ja pulkkamäki on tietenkin ihan se ykkösjuttu ja sitä harrastettiin sitten päivittäin, kummassakin paikassa. Mäki näyttää ja onkin aika loiva, mutta vauhtia siinä tuli kummasti silti. 
Etelärinteellä Leevilandiassa oli myös uusi kota, jossa pääsi makkaraa paistamaan. 
Olen kyllä onnellinen tuosta pikkuihmisestä meidän elämässämme, kuinka paljon saamme yhdessä touhuta ja kokea, meidän rakas pikku prinsessa.

Mutta sanontahan menee, että 'kaikki hyvä loppuu aikanaan' eli tässä tapauksessa loma ja paluu arkeen koittanut ;) No muu hyvähän jatkuu, seuraavaa lomaa odotellessa. Tähän vuoden aikaan alkaa se kevät hiipimään rintaan. Koska aina pitää jotain odotettavaa olla, niin nyt odotamme kesämökille pääsyä. Sinne jo siintään ajatukset ja suunnitelmat. Siellä kun projektit ja hommat aina vaan jatkuu :)


Aurinkoista kevättä ja kuulemisiin!

Kuvahaun tulos haulle aurinkoEi kommentteja:

Lähetä kommentti