5.2.2014

Joulukorttiaskartelua vuosimallia 2012Tähän kortti-ideaan voisi vielä lehtiä löytyä, kun ei tuota lunta ole kuulunut.
Tämä idea tuli opiskeluuni liittyviltä luovan toiminnan tunneilta. Saattaa olla monelle tuttu juttukin, koska näitä käydään siellä joka vuosi :)


 
 
Tämä on ihan mielettömän yksinkertaista ja pystyy tekemään lastenkin kanssa. Tarvikkeiksi tarvitaan siis tuoreita puunlehtiä ja vahaliidut. Lehti laitetaan paperin alle ruotipuoli ylöspäin ja liidulla vedetään paperin päältä. Kannattaa harjoitella muutama, että näkee millä voimalla vedon tekee ja saa näkyvän kauniin kuvan.
Lehtien 'oksille' laitoin kimalleliimalla pallukoita, näin siitä tuli vähän joulukuusen näköinen. Liimasin pohjapahville ja laitoin reiät, joiden läpi pujottelin satiininauhan rusetille.

 


Tein erivärisiä vaihtoehtoja.Mietin, että miten saisin mukavasti tekstin korttiin ja päätin käyttää hyödykseni tulostinpaperia, jonka voin silittää kankaalle. Sitä löytyi ennästään toisen projektin jäljiltä. Ompelin palan ja silitin tekstin ja täytin vähän ohuella vanulla, sain pienen pulleuden siihen. Sidoin sen rusetin väliin kiinni.Silityspaperille tulostaessa kuvan kanssa ei tarvitse olla kauhean tarkka, mutta tekstin kanssa täytyy muistaa, että se pitää tulostaa peilikuvana! Silitys tapahtuu paperin toiselta puolelta ja silloin se kääntyy. Minä sain tuhlattua tyhmyyksissäni kaksi paperia....harmitti, koska ovat melko kalliita tuhlaukseen :) mutta nytpä opin. Tallensin tekstin kuvana, on helppo kääntää silloin peilikuvaksi, en jaksanut miettiä word-asiakirjan saloja niin kauan, että löytäisin toiminnon sieltä suoraan :D
Ja eikun askartelemaan, tekniikkahan sopii mihin kortteihin vain!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti