12.9.2015

Kananmunamaalausta

Nettiryhmästä bongasin hauskan idean lapsen kanssa askarteluun.
Nyt vielä viimeisinä kauniina syyspäivinä päätin kokeilla ideaa, että miten homma sitten oikeasti toimii. En ideaa enää sen kummemmin etsinyt, vaan toteutin sen tärkeimmän eli kananmuniin väriä ja sillä taidetta :)

Valmistelut tähän kesti kyllä kauan, ensin kananmunien tyhjennys. Kananmunien kuori oli melko kovaa, hyvä kun parsinneulalla sain reikää läpi. Sitten väriä sisälle. En nyt kuitenkaan ajatellut ihan täyteen täyttää, en tarkkaan tiedä, minkä verran siellä sitä väriä pitäis oikeasti olla.

No vihdoin sitten kananmunat oli valmiita käytettäväksi.

Pienellä lääkeruiskulla laitoin värit kananmuniin sisälle.

Olin hankkinut canvas-taulupohjan johon taide oli tarkoitus toteuttaa. Oli nyt ehkä liian suuri, mutta tämä oli nyt tällainen kokeilu kerta...tiedä sitten jääkö viimeiseksi.
Pihalla tämä sitten toteutettiin ja idea siis oli, että lapsi saa heittää kananmunat tauluun, jossa ne rikkoutuu ja väri roiskuu hauskasti. Eipä sekään sitten ihan helppoa ollut. Koska väriä ei ollut kananmuna täynnä ja kuori kamalan paksu, eihän tuon lapsukaisen voima riittänyt niitä rikkomaan. Äiti siis joutui auttamaan ja heilauttamaan lapsen kättä niin, että iskeytyisi riittävän kovaa.....ei kiva. Olisi ollut mukavaa, että lapsi olisi saanut heitellä niitä ihan itsekseen. 
Kyllähän taulu saatiin valmiiksi ja ei siinä nokka kauan tuhissut. Hauska idea oli ja täytyy varmaan miettiä, miten muuten sen voisi toteuttaa. Jonkinlaista roiskimisideaa käytetään ensi kerralla, koska siitä lapsikin vähän innostui. Ehkä pieneen pulloon vaikka siitä puristamalla roiskutetaan. Taulupohja oli vähän liian iso tähän tilanteeseen, jotta väriä olisi tullut enemmän ja peittävämmin. 

Mutta koska tämä pitää toteuttaa ulkotiloissa, odotamme ensi kesää seuraaviin taidekokeiluihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti